ת
כנית Teach First העולמית הגיעה לישראל
10/3/2010

תכנית "חותם" היא יוזמה חדשה ומשותפת של משרד החינוך, ג'וינט ישראל, ותנועת 'הכל חינוך' לגיוסם של צעירים בוגרי תואר ראשון בהצטיינות, להוראה בבתי הספר. התכנית תפעל במסגרת הארגון העולמי Teach for All, המאגד פעילות חינוכית חדשנית במספר מדינות בעולם, בראשן ארצות הברית ואנגליה שגם מובילות את הארגון.

על פי מחקרים, סיכוייהם של תלמידים מרקע סוציו-אקונומי נמוך להצליח בלימודיהם ולעמוד בתנאים הנדרשים ללימודים גבוהים קטנים בהרבה מסיכוייהם של תלמידים משכבות מבוססות יותר, וכי מורים מצוינים יוכלו לשפר באופן משמעותי את סיכוייהם להצלחה.

אסף בנר, ראש תכנית "חותם" אומר: "אנו מחפשים אנשים אשר רוצים להטביע חותם בחייהם של ילדים. מערכת החינוך שלנו כיום היא מערכת חינוך טובה ויש בה מורים מעולים. אנו מחפשים את אותם אנשים שמאמינים במערכת ורוצים להצטרף ולהשפיע עליה מבפנים".

משך התכנית הינו שנתיים. לאחר סיום לימודי התואר הראשון יצטרפו לתכנית סטונדטים מצטיינים אשר יעברו סינון קפדני. ביוני יחל מסלול הכשרה אינטנסיבי ומעשיר למשך 5 שבועות וכבר ב- 1 לספטמבר 2010 יצטרפו מורי המחזור הראשון למערכת החינוך וילמדו במסגרת 80% משרה. במהלך שנת הלימודים ימשיכו חברי התכנית ללמוד פעם בשבוע לשם קבלת תעודת הוראה ועם סיומה יוכלו להתחיל בלימודי תואר שני על חשבון התכנית.

בנר מוסיף כי "אחת ממטרות התכנית היא להפוך את ההוראה למקצוע איכותי, יוקרתי ומבוקש. השתלבותם של כוחות צעירים ואיכותיים בהוראה בבתי הספר, הינה הזדמנות לצמיחה אישית ולהתנסות בתפקידים של מנהיגות, בצד שליחות חברתית ואפשרות להשפיע על פני החינוך בישראל".
     
התכניות הפועלות בעולם מתמודדת אף הן עם הקושי בגיוס מורים איכותיים ומדווחות על תוצאות מרשימות בכל הנוגע לכניסת כוחות רעננים ואיכותיים של מורים מקצועיים ומצטיינים למערכת, מורים שבחלקם הפכו, לכוחות מובילים במערכות החינוך בהן השתלבו. מבין אלפי הבוגרים של תוכנית האם בארצות הברית ובאנגליה 65% נשארים בתחום החינוך, בתפקידי הוראה וניהול ברמות שונות, גם לאחר סיום השנתיים הראשונות.

מהאחרים שהשתלבו לאחר תקופת ההתחייבות במגוון תפקידים במגזר הציבורי, בתעשייה ובעסקים, יותר מ- 90% עדיין מעורבים בפעילות ציבורית לצמצום פערים בחינוך ופועלים לקידום מטרות חינוכיות במסגרות השונות בהן הם נמצאים. מרשימים במיוחד הם הנתונים שמציגים ראשי התכנית על שיפור ממשי בהישגיהם של מיליוני תלמידים בפריפריה ובאזורי מצוקה במדינות שונות בעולם.

למידע נוסף הכנסו לאתר תכנית "חותם"

האתר נגיש לבעלי מוגבלויות

טוחן מדיה - בניית אתרים באינטרנט